Месечен бюлетин, Февруари 2011
PDF Печат

Ако имате проблеми с разчитането на това писмо, моля натиснете тук.

НеоКолект - консултации, обучения и събиране на вземания

Пролетна Академия 2011

Академия по събиране на вземания

Пролетна Академия по събиране на вземания

повече теми, повече дати, по-ниски цени

Пролетната Академия на НеоКолект е серия от еднодневни семинари и обучения, посветени на различни аспекти от работата по събиране на вземания и управление на задължения. В рамките на семинарите се развиват различни умения, които позволяват успешно справяне с просрочията и ефективно управление на задълженията на ниво отделен служител, отдел и компания.

При желание за участие на повече от пет служителя от компания можем да Ви предложим провеждане на вътрешнофирмено обучение в удобно за Вас време и място, което да е съобразено с профила на клиентите, с които работите и уменията на служителите, които ще бъдат обучавани.

Пълна информация за темите на семинарите и датите на провеждане можете да намерите на нашия сайт.

Към началото^

- - - - - - - - - -

Регулатори, мениджъри и Уолстрийт са виновни за кризата

Регулатори, мениджъри и Уолстрийт са виновни за кризата

Повече от две години след фалита на Lehman Brothers, довел до най-голямата световна икономическа криза след Голямата депресия, специално създадената да изследва причините за кризата комисия на американския Конгрес - Financial Crisis Inquiry Commission (FCIC), излезе със заключение: Всичко се дължи на провала на финансовите регулатори, лошото управление на финансовите мениджъри и прекомерния риск на инвеститорите на Уолстрийт.

Ако те си бяха вършили работата, кризата от 2008 г. е можело да бъде избегната, пише в доклада на комисията, дълъг 600 страници и цитиран от "Ню Йорк таймс". Официално текстът ще бъде представен на днес, 27 януари, и публикуван на интернет страницата на FCIC. Част от констатациите в него обаче вече са били представени на прокуратурата, пише "Файненшъл таймс".

Обвиненията на комисията падат върху широк кръг институции. Като се започне от две президентски администрации, Федералния резерв и други регулатори, които са позволили: 1) да се раздават ипотечни кредити без каквото и да било обезпечение, 2) да се продават тези заеми на инвеститорите и 3) след това играчите да залагат срещу деривати върху тези заеми.

източник: dnevnik.bg

Към началото^

Интересно от блога

- - - - - -

Полезно за бизнеса

- - - - - -

Бюлетин

Познавате някой, който би се заинтересувал от нашия месечен бюлетин? Ако желаете, можете да препратите това писмо.

Forward
- - - - - -

Контакти

НеоКолект
info@neocollect.bg
http://www.neocollect.bg/
http://blog.neocollect.bg/

Email

Вие получавате това писмо, тъй като сте се абонирали за нашия месечен бюлетин. Ако желаете, можете да .