Месечен бюлетин, Октомври 2010
PDF Печат

Ако имате проблеми с разчитането на това писмо, моля натиснете тук.

НеоКолект - консултации, обучения и събиране на вземания

 

- - - - - - - - - -

Предстоящи семинари и обучения

Семинари, курсове, обучения

ЕСЕННА АКАДЕМИЯ

2,5 месеца, 2,5 повече дати, 25% по-ниски цени

В рамките на Есенната ни академия в продължение на цял сезон ще провеждаме повече семинари на по-удобни дати и при по-ниски цени. С цел максимално удобство за участниците предвиждаме и възможността при записване на група от повече от пет участника избраният семинар да се проведе на избрани от тях място и град.

Пълна информация за темите на семинарите и датите на провеждане можете да намерите на нашия сайт.

Към началото^

- - - - - - - - - -

НАП разваля сделки заради дългове

НАП разваля сделки заради дълговеТри сделки на длъжници, чрез които те са се опитали да попречат на събирането на дълговете им към хазната, са обявени за недействителни по искане на Националната агенция за приходите (НАП).

В първия случай става въпрос за софийска фирма със задължения към хазната от близо 150 000 лева, съобщиха от НАП. Малко след като му връчват акта за възлагане на ревизия, управителят на дружеството "продава" сам на себе си два магазина и един апартамент. Цените на недвижимите имоти, на които управителят става собственик, са не само под пазарните, но са и повече от два пъти по-ниски от данъчните им оценки, посочват от НАП.

Подобна "продажба" на недвижими имоти са се опитали да извършат и двамата управители на дружество от Ловеч с установени задължения към бюджета за над 50 000 лева. Те са прехвърлили собствеността върху пет фирмени имота на сина си и на дъщеря си, без от тези сделки в банковите сметки на дружеството да постъпят пари. Малко по-късно двамата управители продали останалото без имущество дружество на трети, малоимотен.

Представител на фирма със задължения от около 10 млн. лева към хазната опитал да направи друга сложна операция. Когато данъчните влезли на ревизия в дружеството му, той заложил бъдещите си парични постъпления по всички банкови сметки пред друга фирма, уж за да обезпечи задължението си към нея, посочват от НАП.

Според разпоредбите на Данъчно-осигурителния процесуален кодекс, НАП има право да поиска от съда да обяви за недействителни определени сделки, сключени с цел държавата да не може да събере своите вземания. Става въпрос за случаи, при които длъжникът се опитва да продаде или да прехвърли свое имущество, след като ревизорите на НАП са установили задълженията му към хазната. НАП има право да поиска разваляне на сделка, дори тя да е сключена преди приключването на ревизията, стига имуществото да е продадено или прехвърлено, след като е връчена заповедта за възлагане на ревизия, с която по-късно са установени задълженията.

Целта на тези разпоредби в Данъчно-осигурителния процесуален кодекс е да защити интереса на държавата и да прекъсне порочната практика в хода на ревизията фирми да прехвърлят фиктивно недвижима собственост или парични средства на управители, собственици, работници. По този начин, след като ревизорите на НАП установят задължение към хазната, се оказва, че фирмата няма активи или е с изпразнени банкови сметки и държавата не може да събере вземането, пише в съобщението.

източник: dir.bg

Към началото^

Интересно от блога

- - - - - -

Полезно за бизнеса

- - - - - -

Бюлетин

Познавате някой, който би се заинтересувал от нашия месечен бюлетин? Ако желаете, можете да препратите това писмо.

Forward
- - - - - -

Контакти

НеоКолект
info@neocollect.bg
http://www.neocollect.bg/
http://blog.neocollect.bg/

Email

Вие получавате това писмо, тъй като сте се абонирали за нашия месечен бюлетин. Ако желаете, можете да .