Месечен бюлетин, Септември 2010
PDF Печат

Ако имате проблеми с разчитането на това писмо, моля натиснете тук.

НеоКолект - консултации, обучения и събиране на вземания

Здравейте,

Есента настъпи внезапно, а с нея – и времето за край на кризата според обещанията от преди няколко месеца. За тези, които биха искали да са подготвени в случай, че краят се отложи за следващата есен, ние от НеоКолект организирахме Есенна академия по събиране на вземания.

През следващите два месеца и половина ще се проведат два пъти и половина повече семинари и тренинги на различни теми от областите на събиране на вземания и управление на задължения. При това на 25% по-ниски цени. За най-ученолюбивите – освен допълнителната отстъпка – сме предвидили и възможност семинар по избрана от тях тема да се проведе в удобно за тях място и време.

Поздрави,

Екипът на НеоКолект

- - - - - - - - - -

Предстоящи семинари и обучения

Семинари, курсове, обучения

ЕСЕННА АКАДЕМИЯ

2,5 месеца, 2,5 повече дати, 25% по-ниски цени

15 септември - 30 ноември 2010 г., гр. София
повече информация: на нашия сайт

Подробна информация за предстоящите обучения, курсове и тренинги можете да намерите на нашия сайт, или със запитване на тел.: 0879 061 501 или e-mail: info@neocollect.bg. повече информация..

Към началото^

- - - - - - - - - -

Светът ще излиза от кризата още по-бавно

Светът ще излиза от кризата още по-бавноГолемите развити икономики, на които разчитат производители и износители от държави като България, ще излизат от кризата значително по-бавно от очакваното досега, а централните им банки ще са принудени да държат ниски лихвите поне до последните месеци на 2011 г.

Това прогнозират мнозинството от 250 икономисти, анкетирани от агенция "Ройтерс", която разпространи резултатите в сряда. Добрата новина е, че те дават само около 20% вероятност да последва втора вълна на рецесията.

За трети пореден месец обаче разочарованието от отчетите за безработицата и производството принуждава анализаторите да коригират надолу очакванията си за възстановяване на САЩ, най-голямата икономика в света. Според тях тази година тя няма да нарасне с повече от 2.7%, а догодина - с 2.4%.

В ЕС тежестта от упоритата висока безработица от около 10%, крехкият имотен пазар и съкращенията в бюджетните разходи продължават да се усещат осезаемо. Това ще забави растежа на еврозоната и Великобритания до не повече от мизерните 0.2-0.4% на тримесечие през 2011 г. Тази година ЕС ще завърши с ръст от 1.5%, а догодина ще добави още 1.4%.

"Някои от факторите, които подсилиха растежа през второто тримесечие, се оказаха с временно действие и едва ли ще се появят отново в следващите месеци", коментира Блаус Баадер от "Сосиете женерал".

Още по-притеснително за колегите му е, че се увеличава разликата между страни като Германия и група държави като България, Гърция и Унгария, които още не са излезли от рецесията.

Данните от вчера за изненадващ спад в износа и почти нулев растеж в индустрията на Германия през юли събудиха опасенията, че основният мотор на икономиката на ЕС, изглежда, забавя оборотите.

На пръв поглед секторът на услугите изпраща добри сигнали - растежът му през август е бил най-високият от три години насам, което се разчита като "събуждане на потребителя". Но в същото време националната статистика отчете, че заплатите в Германия са се повишили с най-ниското темпо от последните 10 години.

Анализаторите са разделени в прогнозите си за безработицата, като почти половината от тях смятат, че тя още не е достигнала пика си и ще остане на ниво от средно 10.2% и през 2011 г.

Въпреки това според "Ройтерс" няма да има сериозен синдикален натиск върху правителствата, защото европейците разбират, че трябва да се намаляват бюджетни разходи. Единствената неизвестна е ще има ли взрив на протести сред младите хора, където безработицата е най-тежка.

източник: Dnevnik.bg

Към началото^

Интересно от блога

- - - - - -

Полезно за бизнеса

- - - - - -

Бюлетин

Познавате някой, който би се заинтересувал от нашия месечен бюлетин? Ако желаете, можете да препратите това писмо.

Forward
- - - - - -

Контакти

НеоКолект
info@neocollect.bg
http://www.neocollect.bg/
http://blog.neocollect.bg/

Email

Вие получавате това писмо, тъй като сте се абонирали за нашия месечен бюлетин. Ако желаете, можете да .